Kövesi Péter honlapja
Kövesi Péter honlapja

Ezévi táborunk:

Spirituális – önismereti – reiki tábor

Visegrád 2024. július 22-27.

A csodálatos Dunakanyar, a Pilis-Visegrádi helység, mint hazánk egyik legszakrálisabb, legszebb térsége arra hív bennünket, hogy ezt a néhány napot a külvilág nyüzsgésétől elvonulva nemzeti és egyéni tudatosságunk fejlesztésével, önismerettel, belső erőink fejlesztésével töltsük. Hazánk szellemi erőközpontjának energetikája, a táj szépsége nagyszerű lehetőségeket kínál a mély szellemi élményekre, hogy a Földanya és a Mindenség legmagasabb energiáihoz kapcsolódva töltődjünk, tanuljunk, gyógyuljunk, fejlődjünk. Visegrád gazdag természeti, történelmi, kulturális kínálata fantasztikus lehetőségeket nyújt a rekreációra, feltöltődésre is.

Alapgondolatunk, hogy a béke, a jó szándék és a szeretet minden emberi lélekben ott van, csak el kell jutni hozzá az akadályok elhárításával, gyökereink feltárásával. És ha belül békesség van, béke lesz a külvilágban is.

A részletes programot később tesszük közzé.

A helyszín – a hegy és a Duna által közrefogott Ezüstfenyő Üdülő patinás épülete, ősparkja kiválóan alkalmas az előadásokra, beszélgetésekre, önismereti munkára, elmélyülésre, meditációra, érzékenyítő gyakorlatokra.

Táborvezető, vezető előadó: Kövesi Péter író, spirituális tanító

Szállás: 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

Információ, jelentkezés: szabolcsi.eva@gmail.com, 70/258-0551

Szervező: Unicornis Humánszolgálati Alapítvány

Röviden a különböző témákról:

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

A csoportos összejöveteleken szerzett tapasztalatokat önsegítésre és családi, baráti körben alkalmazhatod. Nyilvánosan, hivatásos gyógyítóként viszont (a vonatkozó törvények értelmében) csak akkor, ha rendelkezel az adott területnek megfelelő (orvosi, pszichoterapeuta vagy természetgyógyász) képesítéssel és  működési engedéllyel!

Reiki

A reiki módszerének ismertetését a „REIKI” menüpontban találhatod meg.

Allergia és fóbia megszüntetése természetes módszerekkel

Hatékony lehetőségek a sokak életét megkeserítő allergiás és fóbiás panaszok egyhítésére, amelyek akár végleges megoldást is jelentnek. A módszerek között fitoterápia, homeopátia, bioenergetika, akupresszúra, moxa, NLP stb. szerepelnek. (Betegeknek, gyógyító szakembereknek és érdeklődő laikusoknak egyaránt javasoljuk.)
(A program két napos)

Karma, reinkarnáció, regresszió

A nyugati világban rengeteg tévedés és félremagyarázás kering a sors és az újjászületés törvényszerűségei körül. Az eredeti tanításokat és módszereket mutatjuk be – gyakorlatban is -, amelyek segítségével többet megtudhatunk önmagunkról, előző életeinkről, arról, hogy kik vagyunk, honnan jöttünk, mi dolgunk másokkal és mivégre élünk itt a Földön. A módszereket a hivatásos gyógyítók napi munkájukban, terápiásan is tudják alkalmazni.
(A program két napos)

Csakratan, csakraharmonizálás

Energiaközpontjaink tökéletes működése nélkülözhetetlen a testi-lelki egészséghez, harmóniához és szellemi fejlődéshez. Minden eddiginél teljesebben mutatjuk be az eredeti tanításokat, a csakrák működését, diagnosztikáját és sokféle aktiválási, feltöltési, gyógyítási lehetőségeit.
(A program két napos)

A légzés mágiája

A légzés: olyan hatalmas erő, amely egész életünkben velünk van, mindent megtehetnénk vele, mégis alig tudunk róla valamit. Rendkívül gyakorlatias, a különböző légzéstechnikákkal, koncentrációval és imaginációval elérhető segítő, energiafeltöltő, védő, meditációs, harmonizáló módszereket mutatunk be a csoport résztvevőinek.
(A program 2×2 napos)

A pénz mágiája

A pénz (mint tudjuk,) nem boldogít, de a pénztelenség még kevésbé. Az anyagiakkal való foglalkozás elkerülhetetlen része életünknek és minden a hozzáállásunktól függ. Sokféle módszert ismerünk arra, hogyan vonzzuk be és tartsuk meg az anyagi javakat, miként használjuk azokat úgy, hogy mások hasznára legyenek, és közben magunk se szenvedjünk hiányt.
(A program egy napos)

A Kabbala alapjai – Életfa beavatással

Az európai mágia, misztika, hermetika, asztrológia stb. nehezen érthető meg a nélkül az ősi tudás nélkül, melyet a Kabbala(h) tartalmaz. Sok más között szó lesz a Szefirákról, az Életfáról, szellemi fejlődésről,  Tarot-ról, angyali rendekről és a valódi (!) Merkabah-ról. Az elméletet imaginációs, meditációs és energetikai gyakorlatok kísérik.
(A program két napos)

A meditáció alapjai

Egyre többen hallottak már a meditáció áldásos hatásairól, de sokan nem tudják, hogyan is induljanak el, vagy nem találják a nekik legjobban megfelelő formákat. Nekik szól ez a kis hétvége, hogy bemutassa a meditáció módszereit (keleti és keresztény gyakorlatokat egyaránt), és átsegítse őket a kezdeti nehézségeken.
(A program két napos)

A megszállottság és megszüntetése

Ma már nyíltan lehet beszélni arról a kényes témáról, hogy az elhaltak megnyilvánulhatnak környezetünkben, különböző furcsa jelenségeket produkálhatnak és tartós negatív hatást gyakorolhatnak az itt maradottakra. Sokkal többen szenvednek ilyesmitől, mint gondolnánk! Meg lehet tudni, hogyan ismerhetők fel ezek a jelenségek, és hogyan kell segíteni a megszállottságban szenvedőkön.
(A program egy napos)

Az utolsó utazás

A halál évszázadok óta tabu-téma az európai civilizációban, pedig az egyetlen dolog az életben, amit el nem kerülhetünk. A csoport résztvevői megismerhetik a halál – túlvilág – visszatérés tanításait a nagy régi kultúrákban és vallásokban, a mai tudományos felismeréseket, és konkrét segítséget tudnak majd nyújtani eltávozó és eltávozott szeretteiknek a nagy útra. Segítséget kapnak, hogyan lehet feldogozni az itt maradottaknak a veszteséget és túllépni a saját félelmeiken.
(A program két napos)

Intenzív meditációs elvonás (IME)

Távol a rohanó világtól, ezt a hosszú hétvégét a belső csendnek szenteljük. A szemlélődő nyugalom megérzésétől eljutunk addig, hogy megismerjük a meditáció legkülönbözőbb módszereit, lehetőségeit, például: mantra- légzés- őselem- mozgás- stb. meditációk, jóga, tibeti, zen, keresztény és más módszerekkel, és megtapasztaljuk tudatunk korlátainak átlépését. Kezdő és gyakorló meditálóknak egyaránt ajánlom.
(Péntek-szombat-vasárnap, táborszerűen, vegetáriánus étkezéssel)

Fedezd fel a tudatod! – Utazás a tudatosság hat birodalmába

A hagyományos buddhista felfogás során a lények hat különböző világba (pokollakók, éhes szellemek, állatok, emberek, titánok és istenek) születhetnek inkarnációik során, mielőtt elérnék a tökéletes megvilágosodottság tudatállapotát. A mi felfogásunk szerint ezek különböző tudatállapotok, amelyeket egyetlen emberi élet alatt meg lehet, sőt meg is kell élnünk, hogy magasabb szintekre juthassunk. A közös munka során élményszinten tapasztalhatod meg tudatod mélységeit és magasságait, hogy felismerd, mikor vagy emberi szinted alatt, és hogyan törekedhetsz magasabb szintű tudatosságra.
(A program két napos)

Belső alkímia

Az igazi alkímia célja a materiális tudatszintet jelképező nehéz, sötét ólomból a tiszta tudatosság ragyogó aranyát előállítani. A saját élményű műhelymunka során imaginációs gyakorlatokkal és azok közös feldolgozásával éljük át a belső út nehézségeit és szépségeit az elindulástól, útkereséstől a próbák során a megérkezésig. A tematika a Smaragdtábla, az alkímia és hermetika, C. G. Jung és Hamvas Béla tanításainak feldolgozásán és megélésén alapul.
(A program két napos)

„Belső mester” csoport

Bárki képes lehet becsukni a szemét és magasztos segítő lényeket képzelni maga köré – ám ettől az élete semmit se fog változni. Ez műhelymunka során a legkorszerűbb és leghatékonyabb pszichológiai módszerek használatával tanuljuk meg, hogyan lehet találkozni valódi belső vezetőnkkel, kapcsolatot tartani vele és szó lesz más szellemi kísérőinkről is. Ők nem fogják helyettünk megoldani a problémáinkat, de mélyebb önismerethez juttatnak és sok segítséget kaphatunk tőlük.
(A program két napos)

EFT plusz (energia-pszichológia) – út a belső szabadság felé

Az EFT (Emotional Freedom Technics) néhány éve született amerikai rendszere hatásosan ötvözi a hagyományos kínai orvoslás, a tudattalan pszichológiája, az alkalmazott kineziológia, NLP (neurolingvisztikus programozás), ún. energia-pszichológia, bioenergetika, kognitív viselkedésterápia módszereit. Egy olyan, verbális megerősítésekkel, finom érintésekkel és imaginációval kombinált módszer jött létre, amely meglepő hatékonysággal képes változtatni mindazon, amely érzelmi-lelki kiteljesedésünk, szellemi fejlődésünk és magánéletbeli boldogulásunk útjában áll. Az EFT alapfokon előzetes képzettség nélkül is elsajátítható, alkalmazható önmagunkon és másokon, felnőtteken és gyerekeken (pl. viselkedési és tanulási zavarok) egyaránt.

Miben segít az EFT?

  • Negatív érzelmi és viselkedési minták oldása, rossz szokások leküzdése;
  • szorongás, függőségek, aggódás, bűntudat, harag, féltékenység, szégyenérzet, félelmek, fóbiák, pánikbetegség, depresszió (enyhe és középsúlyos), táplálkozási zavarok kezelése;
  • gyerekek viselkedési és tanulási zavarainak megszüntetése;
  • személyes célok megvalósítása, emberi kapcsolatok rendezése;
  • segítség betegségek gyógyításában, önismeret, személyiségfejlődés.

– és mi a plusz?

  • Az EFT főleg a “hogyan”-ra koncentrál, itt pedig megismerhetjük a “miért”-eket, a problémák mélyebb, lélektani okait is. A csoportban több, az EFT-vel együtt használható egyszerű terápiás módszert is ismertetek.

EFT = pozitív énkép, önelfogadás, belső harmónia, sikeresebb élet!

Előadóestek, sorozatok, multimédiás előadások

Ezoterikus és életmód közösségeknek, rendezvényekre ajánljuk

„Szent az Élet”

Verses-zenés előadóest Bálint Idikó előadóművész közreműködésével Kövesi Péter verseiből és megzenésített spirituális verseiből. Hallgass bele a „Könyveim, kiadványaim” menüpontban!
(A feltételeket e-mailben vagy telefonon tudjuk megbeszélni.)

„Egy másik világ”

Előadóest Weöres Sándor műveiből

„A csodaszarvas nyomában”

Előadássorozat őstörténetünk vitatott kérdéseiről. Ebben a kényes témában nehéz eligazodni. Az egyik oldal szerint jelentéktelen és Európában idegen népecske vagyunk, a másik pedig azt mondja, hogy egymillió(!) éve élünk a Kárpát-medencében, mi vagyunk a „kiválasztott” nép, Isten magyarul beszél, Jézus, és az emberiség nagyjai is mind tőlünk származnak. Az előadások – amelyekben sok szó esik a történelem fehér és befeketített foltjairól – messze nem az akadémikus történelemszemléletet követik, és segítenek tisztán, szemellenzők és előítéletek nélkül értékelni önmagunkat, történelmünket.
(A részletes tematikát konkrét igény esetén elküldöm.)

„Más-kép az ezotériáról”

Mi, és miről szól az igazi ezotéria? Mire alkalmas és mire nem?
Az ezotéria „piaca” mára hihetetlen mértékben kibővült, és az óriási választékban nem könnyű eligazodni a bóvli és az érték között. Az előadássorozat a mai ezotéria járható útjairól és vakvágányairól szól, igényesen, kritikusan, több mint harminc év tapasztalatai alapján.
(A részletes tematikát konkrét igény esetén elküldöm.)

„A reiki és a reikisek Japánban”

Képekkel illusztrált előadás Japán tanulmányutunkról, arról, hogyan csinálják és tanítják a reikit őshazájában, de Japán szépségeiből is kapunk némi ízelítőt.

„Egyiptom élő szelleme”

Vetített képes ezoterikus élménybeszámoló

„Vádolom az élelmiszeripart!”

Ügyészi talárban előadott humorosan komoly vádbeszéd nagyobb életmód rendezvényekre

Előadások az ezotéria témáiból:

  • Az ókor ezotériája (sorozatként is.)
  • A középkor, újkor ezotériája, mágusok, alkimisták, titkos társaságok. (sorozatként is.)
  • Egyiptom ezotériája (sorozatként is.)
  • A buddhizmus világa (sorozatként is.)
  • Hétköznapi buddhizmus. Hogyan segíthet a keleti gondolkodás a nyugati embernek?
    (Bevezetés a buddhizmus szemléletébe és alapgyakorlataiba – sorozatként is)
  • A jóga filozófiája és a jógi életmód (sorozatként is.)
  • A Kabbala élő hagyománya (sorozatként is.)
  • A belső megismerés, meditáció útja
  • A bőség kulcsszavai
  • A da Vinci kód üzenete
  • „A férfi, aki sohasem hal meg, és mindent tud” (Saint-Germain gróf)
  • A Föld sebei és a betegségek
  • A Földanya védelmében
  • A Gyűrűk Ura
  • mese a hatalomról és a Gonosz megdöntéséről
  • A hatalom
  • és az árnyéka
  • A kereszténység válaszúton. A Vízöntő-kor első pápája.
  • A középút bölcsessége: a Tao
  • A magyar ember lelke
  • A magyar őshagyomány. Kényes kérdések ködösítés nélkül.
  • A mantrák ereje
  • A mohóság ezotériája
  • A New Age csapdái
  • A pénz ezotériája
  • A precessziós világszemlélet
  • A siker
  • és ami mögötte van
  • A szeretet lépcsőfokai
  • A véletlen ezotériája és lélektana
  • A világvége mítosza (2012)
  • A willendorfi Vénusztól a tantráig. Az erotika ezotériája
  • Amint lenn, úgy fenn… Ember és kozmosz harmóniája
  • Amit a táltosokról, táltosságról tudni lehet
  • Angyali üzenetek
  • Anyag, energia, információ
  • Anyagi és szellemi világ. A szellemtan alapjai
  • Atlantisz tanításai
  • Átok, rontás, megszállottság
  • Az advent és a Luca-napok tanításai
  • Az agresszió ezotériája
  • Az álom ezotériája
  • Az asztrálvilág játékai. Idézzünk-e szellemet?
  • Az asztrológia, mint az önismeret módszere
  • Az Egy titka a kettőben. Abszolútum és polaritás, Jin és Jang
  • Az életöröm ezotériája
  • Az ember okkult anatómiája és energetikája I-II.
  • Az ezotéria közhelyei
  • Az ezoterikus gondolkodás alapjai
  • Az indiai pálmalevelek titkai(?)
  • Az őselemek tanításai. (a 4 és az 5 elem tana)
  • Az ünnep misztériuma (karácsony, húsvét, jeles napok)
  • Beavatások egykor és ma
  • Beavatások régen és ma. Beavatás és felelősség.
  • Darwin, vagy Isten? Az ember a teremtésben
  • Egy ég, egy föld. Kultúrák-vallások egysége
  • Egyéni karma, csoportkarma, népkarma
  • Emberlélek, állatlélek
  • Esélyek és veszélyek a III. évezredben
  • Ezotéria a nevelésben. A gyermeki lélek erői és képességei
  • Ezotéria: megoldás vagy menekülés? (A XXI. század ezotériája)
  • Ezotériáról kritikusan. Illúziók, tévtanok, guruk és szemfényvesztők
  • Ezoterikus kereszténység
  • Fény, vagy lidércfény? Transzcendens élmények és illúziók
  • Gyermeknevelés ezoterikusan
  • Hogyan „teremtsünk” gondolattal?
  • Istenhit és karma
  • Itt és most… Összpontosítás, szemlélődés, elmélyedés
  • Jézus, az isteni ember
  • Karma és személyiségfejlődés
  • Kapcsolat belső mestereddel
  • Katasztrófák üzenete
  • Keleti csakra-tan nyugati ferdítések nélkül
  • Kezdetben vala az Ige… Ezoterikus teremtéstan
  • Ki vagyok én? Ezoterikus önismeret (sorozat)
  • Mágia és misztika
  • Megszentelni az életet
  • Menjetek be a keskeny kapun! A spirituális lét követelményei és buktatói.
  • Mit lát a látó? A tisztánlátás jelensége
  • Őskori műtétek az Andokban
  • Őselemek, elementálok, a szellemvilág titkai
  • Pénz és spiritualitás
  • Planetáris tudat
  • planetáris egészség
  • Reinkarnáció, karma, sors, szabad akarat és elrendelés
  • Szellemi tanítások a magyar mesékben
  • Szent helyek, szent energiák Szent helyek I-II. Az építészeti forma energetikája
  • Szent számok ezotériája
  • Találgatások nélkül 2012-ről
  • Tanuljuk újra a meditációt!
  • Titkok, tanok, társaságok
  • Transzcendens élmények és káprázatok
  • Útmutató Hold. A holdnaptár és használata a mindennapi életben.
  • Utolsó út? A halál ezotériája
  • Van magyarázat! Parajelenségek és ami mögöttük van
  • Zűrzavar és útkeresés
  • az ezredforduló szellemisége

Természetgyógyászati témákról:

  • A természetgyógyászat története és filozófiai alapjai (tgy. modulvizsga felkészítőhöz)
  • A bioenergetika alapjai (tgy. modulvizsga felkészítőhöz)
  • Tibeti, ayurvedikus és hagyományos kínai orvoslás (tgy. modulvizsga felkészítőhöz)
  • Asztrológia a természetgyógyászati gyakorlatban (tgy. modulvizsga felkészítőhöz)

 

  • A „modern” táplálkozás: elhízott éhezők
  • A böjtölés csodája
  • A Föld sebei és a betegségek (Gaia és a pszichoszomatika)
  • A III. évezred gyógyászata. Új utak a gyógyításban
  • A keleti meditáció és hatásai a gyógyászatban
  • A mindentudó VÍZ
  • A pozitív gondolkodás gyógyító ereje
  • A sámánénektől az agykontrollig. Gyógyító energiák és használatuk
  • A természetes életmód alapjai
  • A természetes táplálkozás alapelvei és gyakorlata
  • Asztrológia és gyógyítás
  • Az „e”-betűk titka. A „műételek” és hatásuk az egészségre
  • Az allergia gyógyítható!
  • Az energetika antik és modern tudományos alapjai
  • Az Univerzum rezgései. Egyetemes rezgéselmélet
  • Bio és kozmoenergetika mindenkinek
  • Bioenergetikáról kritikusan
  • Ezoterikus gyógyítás
  • Földsugárzás: barát, vagy ellenség?
  • Kapcsolat a természet erőivel: egészség, gyógyulás, harmónia
  • Ki gyógyítja a gyógyítót? Természetgyógyászok energetikai önvédelme
  • Próféták és csodatévők. „Fertőző” esetek a természetgyógyászat háza tájáról
  • Test-lélek-szellem. A holisztika tudománya

Ezoterikus pszichológia

  • A bűn, bűntudat és bánat, mint betegségeink eredete
  • A drogkérdésről szemellenző nélkül
  • A férfi (és szerepei) a változó világban
  • A nő (és szerepei) a változó világban
  • A lélek titkos kapcsolói
  • A megszállottság gyógyítása
  • A szükségletek piramisa és a szellemi fejlődés
  • Az utolsó út. Haldoklás, gyász, elengedés
  • Életigazságok és élethazugságok
  • Felnőtté válni
  • Függőségeink lélektana és szimbolikája
  • Mindennapi szenvedéseink. A stressz legyőzése
  • Mit árul el a betegséged? A betegségek lelki eredete
  • Reinkarnációs és korregressziós terápia
  • Relaxáció, transz, hipnózis. Gyógyítás és gyógyulás nem szokványos tudatállapotokban
  • Sorskönyvek, sorsüzenetek
  • Stressz nélkül élni
  • Szerepek, játszmák, elvárások életünkben
  • Vénusz és Mars. A párkapcsolat gyógyítása

A reikiről:

  • A reiki a mai Japánban
  • A reiki egyetemes küldetése
  • A reiki gyökerei I-II-III. (keleti létszemlélet, vallás, filozófia, ezotéria)
  • A reiki nyugaton, a Vízöntő korban
  • A reiki rejtett tanításai
  • A reiki története a legújabb kutatások szerint
  • Dr. Usui eredeti tanításai és módszerei
  • Mestereink öröksége. A beavatás, az élő átadás tradíciója
  • Reiki és gyógyítás
  • Reiki és szellemi fejlődés

Spirituális műhelymunka

Unicornis Szellemi Műhely

Unicornis Szellemi Iskola Műhelyünket 1998-ban alapítottuk, olyan hiányt pótlandó, ahol a hallgatók az ezotéria témáiból egyaránt kaphaktnak elméleti és gyakorlati ismereteket, és mindezt korrekt, követhető, fellengzős szélsőségektől mentes módon. Az anyagban az ezotéria története, filózófia, pszichológia, vallások, mágia, misztika, ön- és világismeret. Gyakorlati munka: a befelé vezető út gyakorlatai a keleti és nyugati hagyományok alapján. A belső csend, koncentráció, meditáció gyakorlatai, okkult képességek fejlesztése, korlátozott létszámú csoportokban, Budapesten és Debrecenben – igény esetén másutt is.

Unicornis Szellemi Műhely

Ezotéria, spirituális fejlődés, ön- és világismeret, pszichológia, meditáció, testi-lelki harmonizálás tanterve

Ezoterikus ön-és világismeret, pszichológia, segítő-gyógyító módszerek,
spirituális utak, meditációs módszerek, gyakorlatok kezdőknek és haladóknak.
Egy éves képzés keretében Budapesten és Debrecenben, igény szerint másutt is.
Indul: október elején.
Jelentkezés: 70/2580579, 70/2580551

Ez a műhely hasznos ismereteket és módszereket nyújt bármely természetgyógyászati, pszichológiai, szociális, lelki segítő, gyógyító foglalkozáshoz hasznos ismereteket és módszereket nyújt, továbbá a a TEÁOR 9305 „Máshová nem sorolt egyéb szolgáltatás” tevékenységi körére váltott vállakozói engedéllyel használható.

Kötelességem felhívni a figyelmet arra, hogy mindez csak pszichésen egészségeseknek ajánlott! Pszichiátriai kezelésre szorulóknál a világ és a tudat mélyrétegeibe való betekintés a betegséget súlyosbíthatja – nekik először saját lelki egyensúlyukat kell megtalálniuk.
A csoportok vezetője fenntartja a jogot, hogy adott esetekben a hallgatót ne fogadja, illetve a további látogatása mellőzésére kérje.

 

REIKI I. fokozat

Az alapító japán mesterek eredeti módszereivel
Kérem, olvassátok el a cikket itt!

reiki2

Egerben április 27-28-án;

Szarvason szeptember 28-29-én.

Budapesten és Debrecenben, későbbi időpontban.

Jelentkezés a budapesti és debreceni csoportokba: szabolcsi.eva@gmail.com, 70/258-0551

Az egri csoportba: hellihajni@gmail.com, 30/340-5904

A szarvasi csoportba: nagybobe76@hotmail.com, 30/967-0159

GYEREK-REIKI

A reikit – természetesen egyszerűbb és játékos formában – gyerekek is meg tudják tanulni.Sokat segíthet mind a jó közérzetük, egészségük fenntartásában, mind pedig személyiségük alakulásában vagy iskolai eredményeik javitásában.
A tanfolyamot 8-14 éves kor között ajánljuk, főként reikis szülők gyerekeinek.

(kb. 8-14 éves korig)

Szervezés alatt

Jelentkezés: szabolcsi.eva@gmail.com, 70/258-0551

Küldd el barátaidnak email-ben Email küldése
X