Kövesi Péter honlapja
Kövesi Péter honlapja

Vaskorona

vaskor

Új regényem, „A vaskorona” (Tarandus kiadó) kapható a nagyobb könyvesboltokban (pl. Libri, Alexandra) és, egyes magyarság-könyvesboltoknál.
A kiadó honlapján keresztül (www.tarandus.hu) olcsóbban hozzájuthatsz!

Megrendelés

Nézd meg, miről szól a könyv:

Kövesi Péter: A Vaskorona

(tartalmi ismertető)

„Egyszer egy ilyen beszélgetés közben Antonia megállt a férje mögött, és a férfi haján végigsimítva a vállára tette a kezét:
– Nem kell az embereket jobbá tenni, Alfredo – mondta szelíden. – Vagy legalábbis nem így kell, ahogyan te akarod, mágikus erőkkel és csodaszerekkel. Mert így csak annyival lesznek jobbak, mint egy jobban működő gépezet egy rosszabbnál. Inkább elfogadni kell őket, kedvesem, és szeretni… Tökéletes ember nincs, ha meg van, akkor már nem ember. Te az eszményeidet szereted, isteneket akarsz gyártani, én pedig azt hiszem, az emberből nem lesz isten.
Alfredo csak hallgatott, valahol a tudata mélyén talán érezte, hogy az asszonynak igaza lehet, de azt is tudta, úgysem tudná meggyőzni a maga elveiről. Szerette a maga módján, de annyira más világban éltek. A nő a földön, ő az istenek, félistenek között. A szíve körül talán elkezdett repedezni az intellektus jégpáncélja, de bármilyen sokáig élt is, nem volt elegendő ahhoz, hogy túllépjen a saját árnyékán.”

Dr. Alfred von Eisenberg német orvos, aki az emberi fajnemesítés békés és humánus lehetőségeit kutatja a világháborús Németországban, a haláltáborok árnyékában. Okkult ismeretei, és a keleti misztikában jártas szerelme, Marianna segítségével zseniális módszert fedez fel, de felhasználására már nem kerülhet sor. Németország elveszíti a háborút, és neki is menekülnie kell. Argentinában kezd új életet, Alfredo de la Ferromonte néven. Magyar ismerőse, Vasvári Károly révén megismerte a magyar Szent Korona misztériumát, de annak erejét felhasználni nem tudja, noha vagyonokat költ a titok megfejtésére. Hosszú élete végén dédunokájában, Vittorioban látja meg életműve folytatását, akit titkos naplója segítségével mindenbe beavat. A tehetséges, de szélsőségesen egoista fiatalembernek egy látomás révén meggyőződésévé válik, hogy ő Adolf Hitler reinkarnációja, a leendő új Führer.
Közben Németországban egy milliárdos, az idős Regensburg báró, és titkos szervezete, a Hydra is a világot uralma alá hajtó Negyedik Birodalom megalapítására készül. Ulrike Meier, a csábos ügynöknő, Vittorio kedvese hozza össze a két férfit. A magyar korona mintájára elkészítik a fekete Vaskoronát, hogy ezeréves birodalmat hívjanak életre az ősi germán istenek, vagy ha kell, démoni erők segítségével. Tervük több sikertelen mágikus idézés után végleg megbukik.
Magyarországon egy maroknyi, de elhivatott csoport, a szerző előző, „A Pilis-összeesküvés” című regényében megismert Szent László Lovagrend kapja feladatul az újabb világégés megakadályozását. Táltos segítőjük, Bacsa, és egy titokzatos, magát pálos barátnak mondó szerzetes, Ambrosius vezetésével készülnek a velük való összecsapásra. Megtanulják használni a testen kívüliséget, az asztrál-utazást és más titkos, misztikus módszereket. Végül a Hortobágy egyik kunhalmán megtartott Szent Korona Szertartás adja meg az égiek segítségét és védelmét a sötét erők legyőzéséhez.
A végső összecsapás a titokzatos Extersteine sziklatemplománál zajlik, földi és földöntúli erők között, és a Hydra vereségével végződik. Vittorio és Ulrike túlélik a gyilkos csatát. A férfi összeomlik, az őrülettel küzd, de kedvese szeretete kiemeli a depresszióból. Megkapja a lehetőséget, hogy Einsenberg találmányát valóban az emberiség javára, szellemi felemelkedésére fordíthassa.
A történelmi eseményeket és személyeket is felvonultató, spirituális tanításokat is adó, izgalmas és váratlan fordulatokban bővelkedő regény arra figyelmeztet, hogy a misztikus erők birtoklása – már ha hiszünk bennük -, mint minden hatalom, felelősséggel jár. Amíg lesznek olyanok, akik mások fölött akarnak uralkodni, mindig akadnak méltó ellenfeleik, akik a szabadság és az emberiesség oldalán állnak. És hinnünk kell abban, hogy ők fognak győzni.

‹ Vissza

Legfrissebb kiadványaim

Szent László táltosa

A történet Szent László királyról és a táltosságról szól, az előző két könyvből ismert hajdanvolt táltos, Bacsa elbeszélésében - természetesen ehhez illő stílusban. A könyvet a debreceni Unicornis Alapítvány adja ki,...

Részletek »

Vaskorona

Új regényem, „A vaskorona” (Tarandus kiadó) kapható a nagyobb könyvesboltokban (pl. Libri, Alexandra) és, egyes magyarság-könyvesboltoknál. A kiadó honlapján keresztül () olcsóbban hozzájuthatsz! Megrendelés Nézd meg, miről szól a könyv: Kövesi Péter: A Vaskorona (tartalmi...

Részletek »

Megnézem az összes kiadványt »

Friss hírek

Elkészült új regényem, a “Szent László táltosa”

2015 november 28. szombat - 12:52

Örömmel tájékozatom régi és új olvasóimat, hogy elkészült új regényem, a "Szent László táltosa", amely bizonyára örömöt fog szerezni "A Pilis-összeesküvés" és a "Vaskorona" kedvelőinek, hiszen azok történéseinek korai előzménye....

Elolvasom »

Mi is az igazi “kapcsolatteremtő gyógyítás”?

2015 november 25. szerda - 15:21

A reiki az igazi „kapcsolatteremtő gyógyítás”! Mi emberek, már csak olyanok vagyunk, hogy újra és újra felfedezzük a spanyolviaszt.  Az emberiség évezredek óta tudja, hogy a spirituális, holisztikus gyógyítás lényege az...

Elolvasom »

Megnézem a többi hírt is »

Küldd el barátaidnak email-ben Email küldése
X