Kövesi Péter honlapja
Kövesi Péter honlapja

Nem leszek nemecsek!

nemecsek

Találd meg önmagad, és ne légy lúzer! (tinédzsereknek)

Megrendelem

Erről szól a könyv:

Kövesi Péter:

Nem leszek nemecsek!

Vigyázat!
Ez a könyv botrányosan szemtelen és tiszteletlen!
Csupa olyasmiről szól, amivel a felnőttek nem értenek egyet, vagy legalábbis Neked
nem mondanak el! Sokan fognak megharagudni érte.

Szülők és tanárok elől gondosan elzárandó!

Tizenéves fiataloknak íródott Kövesi Péter új könyve, amely a szerző szerint botrányosan szemtelen és tiszteletlen – vagyis éppen olyan, mint a megcélzott korosztály, akik most kezdik keresni önmagukat, helyüket a felnőttek világában.
A felnőttek, szülők, tanárok elsősorban azt várják a tinédzsertől, hogy jó gyerek legyen. Pedig ő már nem gyerek, legalábbis nem annak érzi magát. És egyáltalán, mit jelent, és hogyan is kell jónak lenni? Mint Nyilas Misi, vagy mint a kis Nemecsek Ernő, aki bele is halt abba, hogy jó legyen? Ezek a minták mára idejétmúltak lettek. „Légy jó mindhalálig” – tanácsolja az író – „de ne vidd túlzásba!” Sokkal nehezebb „jól” lenni jónak, mint ha csak azt csinálnád, amit a felnőttek várnak tőled. Mert akkor meglehet, hogy nem jó, hanem csak egy „lúzer” leszel! Másképpen fogalmazva: találd meg a határaidat, meddig mehetsz el önmagad megvalósításában, hogy ne, vagy ne nagyon kerülj szembe másokkal, és magadat se kelljen feladnod!
Minden tizenéves ösztönösen megérzi, ha az idősebbek hazudnak nekik az élet fontos dolgairól. Márpedig hazudnak, nem is keveset. De hogyan kell viselkedni azokkal a felnőttekkel, akik azt hiszik, mindig nekik van igazuk? Hogyan lehet elkerülni a tőlük örökölt rossz minták követését? Hogyan lehet valaki önmaga, a sztárok és reklámok által manipulált, hazug világban? Hogyan lehet boldog és sikeres az ember az amerikai álomgyárak közhelyes sikerreceptjei nélkül is? Hogyan lehet elkerülni, hogy ne a „lúzerek”, az élet vesztesinek táborát gyarapítsuk egész életünkre? Mindennek most kell eldőlnie, ebben a néhány szép, de nem igazán könnyű évben.
Őszintén, szókimondó stílusban lesz szó a divatról, a drogozásról, mindenféle függőségről – és nem utolsó sorban a szexről – természetesen nem az osztályfőnöki órák és az úgynevezett felvilágosító könyvek stílusában, hanem arról, és úgy, ahogyan ezekkel a kérdésekkel egy tinédzser „élesben” találkozik. Tabuk és mellébeszélés nélkül, a legkényesebb témákról is lehet, sőt kell is beszélni.
Csupa-csupa olyan kérdésről szól ez a kis könyv, amelyekre szemlátomást a felnőttek se tudják a választ, és ezért olyan a világ, amilyen. Viszont – vallja a szerző – ez az írás is hozzájárulhat, hogy néhány évtized múlva a következő generációk már egy őszintébb és emberibb világban nőhessenek fel.
(A szerző elismert gyógyító, és lelki segítő és tanító, akinek mintegy húsz éve jelennek meg írásai hazai szak- és napilapokban)

‹ Vissza

Legfrissebb kiadványaim

Szent László táltosa

A történet Szent László királyról és a táltosságról szól, az előző két könyvből ismert hajdanvolt táltos, Bacsa elbeszélésében - természetesen ehhez illő stílusban. A könyvet a debreceni Unicornis Alapítvány adja ki,...

Részletek »

Vaskorona

Új regényem, „A vaskorona” (Tarandus kiadó) kapható a nagyobb könyvesboltokban (pl. Libri, Alexandra) és, egyes magyarság-könyvesboltoknál. A kiadó honlapján keresztül () olcsóbban hozzájuthatsz! Megrendelés Nézd meg, miről szól a könyv: Kövesi Péter: A Vaskorona (tartalmi...

Részletek »

Megnézem az összes kiadványt »

Friss hírek

Elkészült új regényem, a “Szent László táltosa”

2015 november 28. szombat - 12:52

Örömmel tájékozatom régi és új olvasóimat, hogy elkészült új regényem, a "Szent László táltosa", amely bizonyára örömöt fog szerezni "A Pilis-összeesküvés" és a "Vaskorona" kedvelőinek, hiszen azok történéseinek korai előzménye....

Elolvasom »

Mi is az igazi “kapcsolatteremtő gyógyítás”?

2015 november 25. szerda - 15:21

A reiki az igazi „kapcsolatteremtő gyógyítás”! Mi emberek, már csak olyanok vagyunk, hogy újra és újra felfedezzük a spanyolviaszt.  Az emberiség évezredek óta tudja, hogy a spirituális, holisztikus gyógyítás lényege az...

Elolvasom »

Megnézem a többi hírt is »

Küldd el barátaidnak email-ben Email küldése
X